Vanhat uutiset

Uutiset kopioitu vanhoilta Gayaneh nettisivuilta.

3.5.2019 syntyi 6 pentua! Ne kaikki ovat ruskeita, kuvioina colourpoint tai mitted. Alustavasti näyttäisi olevan 2 poikaa ja 4 tyttöä. Onnelliset vanhemmat ovat Winski ja Ella Snövit. Pentujen sukutaulu. Kiitos 4 päivän ikäisistä pennuista otetusta ihanasta kuvasta Mikaela! Pennut kasvavat Turussa sijoituskodissa, missä niistä ja Ella-emosta pidetään ihan parasta huolta ♥

30.4.2019 Viisi Gayaneh-ragdollia ovat olleet jo BIS-paneelissa, vaikka on vasta vappu. G. Helius Hilaris ”Nipa” oli Scandinavian Winner -shown loppukilpailussa Turussa, puoliveli G. Gaudeamus Igitur ”Onni” BIS Helsingissä, siskonsa G. Gratia Illa ”Prim” loisti Jyväskylässä ja Primin tyttärentyttärentytär Miju (ao. kuvassa) elämänsä toisessa näyttelyssä Hartolassa. Aivan erityisen iloisia olemme kun toisaalle kasvatukseen luovutettu G. Rhodomela rosa ”Rosabelle” on ensimmäisissä kolmessa näyttelyssään aina haalinut ääniä ja kerran se haaliminen riitti BIS-tulokseenkin.

3.3.2019 Suomen Ragdoll-kissayhdistys jakoi vuoden ragdoll 2018 palkinnot. Gayaneh sijoittui ensimmäistä kertaa kasvattajaluokan kolmen kärkeen ja peräti sijalle kaksi. Saimme monta hienoa sijoitusta, mistä kiitos näyttelyissä käyneille upeille kissoille ihanine omistajineen! (Kylläpä muuten osui pää sopivaan kohtaan vasemmanpuoleisessa kuvassa niin että kasvoi kisukorvat kasvattajankin päähän :D)

26.1.2019 IP IC Gayaneh Littorella igitur oli BIS siitosnaaras, kiitos kauniiden lastensa: IC Gayaneh Notholca noster ”Pontus”, Gayaneh Nereis notabilis ”Mauno” ja Gayaneh Nymphaea nebula ”Muru”

24.12.2018 Jouluaaton ihme: Mimosan ja Winskin rakkausvauvat: 3 tytärtä ♥

8.11.2018 Livia ja Winski saivat neljä potraa vauvaa ♥ Puolan Krakovasta Suomen Lahteen muuttaneen herra PL*Ragissa Winnetoun ensimmäiset lapsukaiset. Kuvia ja videopätkiä pennuista löytyy Livian ja siskonsa Ophelian instagram-tililtä.

27-28.10.2018 Team Gayaneh osallistui maailmannäyttelyyn, joka järjestettiin pitkästä aikaa Suomessa. Reilu 1500 kissasta 3 olivat (kuvassa vasemmalta) PR IC Gayaneh Littorella igitur ”Lulu”, IP IC Gayaneh Juno Primas ”Juno” ja PR SP Gayaneh Helius Hilaris ”Nipa”, jotka kaikki saivat hakemansa sertifikaatin. Juno valmistui IP-titteliin!!!

28.10.2018 Pyry ja Lumi ovat löytäneet uuden yhteisen kodin! ♥

24.10.2018 Keväällä 5 vuotta täyttävä ruskea mitted kastraattiuros ”Pyry” Gayaneh Io Improvisus etsii uutta kotia. Pyry on kolmannen räsypentueemme poika eli Cocon, Pessin, Lilin, Jullen ja Romeon veli. Onnin ja Lunan mestariteos ♥ Pyryllä on vajaa vuoden vanhempi kaveri, suloinen kastraattinaaras nimeltä Lumi. Pyry ja Lumi ovat erottamattomat eli etsivät yhteistä kotia omistajan muuttuneen elämäntilanteen vuoksi. Soita 040 567 9097 ja jutellaan lisää.

21.10.2018 Meillä on kaksi pentua! Gayaneh Quadrata, ruskeatabby bicolour sisko ja sen veli Gayaneh Quippe, sinitabby bicolour syntyivät 7.9.2018.

29.7.2018 Pitkästä aikaa pentuja tulossa! Isä: S*Vallhovstassens Boss, emo: CH Gayaneh Mimulus macula. Bicolour-kuvioisten ruskeiden ja/tai sinisten pentujen (tabbyraidoilla tai ilman) odotetaan syntyvän syyskuun alussa.

14-15.7.2018 Team Gayaneh SUROKin näyttelyssä Keravalla: IC S*Gunbertus Twin Peaks for Gayaneh ”Mortti” CAGCIB BIV, poikansa G. Notholca noster ”Pontus” CH NOM, IC G. Juno Primas ”Juno” PR BIV ja Gayaneh BIS kasvattaja molempina päivinä. Mukana menossa myös Pontuksen sisko Rosa CAC, puolalainen vahvistuksemme PL*Ragissa Winnetou CAC ja ennen kaikkea – tervetuloa takaisin kehiin! – SC G. Helius Hilaris ”Nipa” CAP ja GIC G. Ideo Iuxta ”Pessi” CAP ♥

21.6.2018 Pentusuunnitelmia pitkästä aikaa: peukut pystyyn. . . Nyt nautitaan kesästä, pidetään hauskaa kissojen kanssa ja unelmoidaan tulevista ihanista ragdolleista ♥ Hyvää Juhannusta!

22.4.2018 Kolmas BEST IN SHOW Gayaneh: IC Gayaneh Juno Primas! Samoissa karkeloissa PL*Ragissa Winnetou ”Winski” myös BIS 😀

17.2.2018 ERY-SYD palkitsi vuoden kissoja 2017 näyttelyssään Helsingissä. Olihan se aika häkellyttävää kun ykköskategorian palkintojenjaon kuulutuksissa kaikui sana Gayaneh kerta toisensa jälkeen… ihan niinkuin kesäkuussa 2016. Tällä kertaa Gayaneh Helius Hilaris ”Nipa” 2. paras aikuinen, IC S*Gunbertus Twin Peaks for Gayaneh ”Mortti” 3. paras aikuinen ja 1. paras siitosuros, Gayaneh Mimulus macula ”Mimo” 2. paras nuori, Gayaneh Nereis notabilis ”Mauno” 3. paras nuori, SC Gayaneh Gaudeamus Igitur ”Onni” 2. paras siitosuos, Gayaneh Juno Primas ”Juno” 1. paras siitosnaaras – ja sokerina pohjalla Gayaneh paras kasvattaja! Kyseisessä näyttelyssä Juno valmistui Champion-titteliin, Mauno oli värin paras, Livia (kuvassa) tuomarin paras ja Gayaneh kategorian 1 paras kasvattaja.

27-28.1.2018 Kotikaupunki Lahdessa järjestettiin näyttely, josta ei tietenkään voinut pysyä pois. Kannatti osallistua, koska meillä, siis Gayaneh-tiimillä oli niin hauskat 2 päivää ja menestystäkin tuli: veljekset Pontus, G. Notholca noster, ja Mauno, G. Nereis notabilis (kuvassa) olivat värin parhaita ja pääsivät BIS-paneeliinkin. 

19.12.2017 PL*Ragissa Winnetou lensi meille Puolasta! Oli lyhyt mutta kiva matka kauniiseen Krakovaan pikku kaupunkiloman merkeissä. Jo ensikohtaamisessa tämä liikuttavan suloinen poika hurmasi olemuksellaan. Kiitos Izabela Kawecka tästä söpöstä ja ihanaluonteisesta rakkauspakkauksesta, joka sai lempinimekseen Winski ♥

5.8.2017 Saimme hassunhauskan idean osallistua ERY-SYD -kissayhdistyksen järjestämään pentuekilpailuun Helsingissä ja kuinkas kävikään: voitimme sen, kiitos Junon ja Mortin kauniiden pentujen Mimo, Mio ja Merlin! Iskä Morttikin saatiin siitosurosluokkaan jonka ainoana osallistujana sitten suvereenisti voitti 😀 Lisäksi Mimmu-Mimo sai tuomari Kristiina Raution erikoispalkinnon koska oli SE pentu joka tuomarille jäi arvostelemistaan pennuista aivan erityisesti mieleen! Emme yhtään ihmettele miksi ♥

10.6.2017 ERY-SYD palkitsi vuoden kissoja 2016 näyttelyssään Helsingissä. Olihan se aika häkellyttävää kun ykköskategorian palkintojenjaon kuulutuksissa kaikui sana Gayaneh kerta toisensa jälkeen: SC Gayaneh Helius Hilaris ”Nipa” 2. paras vuoden aikuinen, IC Gayaneh Littorella Igitur ”Lulu” 3. paras vuoden aikuinen, S*Gunbertus Twin Peaks for Gayaneh ”Mortti” 2. paras nuori, CH Gayaneh Juno Primas “Juno” 3. paras nuori, SC Gayaneh Gaudeamus Igitur “Onni” 2. paras siitosuros, IC Gayaneh Igitur Iris ”Lili” 1. paras siitosnaaras, SC Gayaneh Gratia Illa ”Prim” 2. paras siitosnaaras ja sokerina pohjalla Gayaneh kategorian 1 vuoden kasvattaja.

KESÄ 2017 Kaikkien aikojen pentukesä! Ensin syntyi Lulun ja Mortin 7 pentua (ao. kuvassa), sitten Primin ja Mortin 7 pentua ja vielä Wandan ja Onnin 5 pentua. Kiitos Lulun sijoituskodille ihan parhaasta kisuperheen hoidosta! Ja selvittiin mekin täällä Lahdessa Primin ja Wandan 12 pennun kanssa lopulta ihan tosi hyvin 🙂 Ja mikä hienointa, kaikki pennut löysi niin upeat kodit! Kiitos ja onnea kaikille uusille Gayaneh-kissojen omistajille ♥

5.3.2017 Gayaneh-kissoja palkittiin Suomen Ragdoll-kissayhdistyksen vuoden ragdoll 2016 -kilpailussa. Kolmen parhaan joukkoon ylsivät (kuka missäkin luokassaan) SC G. Helius Hilaris, SC G. Gaudeamus Igitur, SC G. Gratia Illa, IP G. Jaspis Aureus, CH G. Juno Primas, IC G. Littorella igitur ja IC G. Igitur Iris. Onnea kaikille!

21-22.1.2017 Gayaneh Helius Hilaris ”Nipa” valmistui Supreme Champion -arvoon Lahdessa – siis kotinäyttelyssä meidän kaikkien riemuksi ja oli täten loistava syy juhlaan! Muutkin mukana olleet saivat mitä hakivat – Lulu vähän extraakin kun pääsi sunnuntaina paneeliin.

8-9.10.2016 ja 15.10.2016 Gayaneh Littorella igitur ”Lulu” oli Hartolassa NOM sekä 8.10. että 9.10. ja valmistui herkkusieneksi… siis Championiksi 15.10. Helsingissä, missä S*Gunbertus Twin Peaks for Gayaneh ”Mortti” debytoi nuortenluokassa tuloksenaan EX 1 BIV NOM.

23.7.2016 Supreme Champion Gayaneh Gratia Illa ”tuo ilo” eli Prim valmistui Helsingissä SUROKin näyttelyssä, hip hei! Jo toinen supreme-Gayaneh (veljensä Onni oli ensimmäinen). Prim on talon yksi parhaiten menestyneitä räsyjä (11 nominointia, jopa ääniä paneelissa ja viimeisin BIV NOM tammikuussa 2016), mutta loppumetrit uudessa I-kategoriassa osoittautuivatkin haasteelliseksi: se ns. ulkomaan serti piti saada huhtikuussa Helsingin Scandinavian Winner -show:sta, mutta ei… tuomari Michael Edström Ruotsista kirjoitti arvostelutulokseksi: ”Very sorry but I can’t give the certificate in this high class because of the head which needs more height and muzzle should be more rounded.” Prim edustaa perinteistä rag-tyyppiä, joka ei ole oikein arvostettu Ruotsissa ja Norjassa. Piti siis sittenkin lähteä hakemaan ulkomaa-sertiä Tallinnaan, missä Anne Veland (Keski-Euroopasta) kehui Primiä ja hetkeäkään epäröimättä antoi CACS-sertin todeten Primin päästä: ”Ex broad with fine wedge and profile.” Helsingin kaapelitehtaalla 23.7. puuttui se vihoviimeinen CACS, mutta Primin arvosteli taas ruotsalainen tuomari(!?) Mutta Malin Sudnqvist antoi kuin antoikin sertin huolimatta siitä että pään ”…profile a bit straight. Muzzle a bit narrow.” ja kuitenkin Prim on ”Sweet girl with a stunning body!” Prim on meidän ihana primadonna ja rakkauspakkaus ♥ joka rakastaa yli kaiken kylmäkuivattuja kanapaloja joiden eteen on valmis tekemään vaikka mitä temppuja 🙂

16.7.2016 Toinen Best in Show Gayaneh: GIC Gayaneh Helius Hilaris ”iloinen auringonjumala” oli I-kategorian paras uros! Kaiken kukkuraksi Nipa mahtoi samalla tehdä historiaa: ensimmäinen BIS tabby ragdoll Suomessa!!!!!

21.6.2016 S*Gunbertus Twin Peaks for Gayaneh lensi meille Ruotsista! Mortti on ihana reipas kehräävä pikkuherra, jolla on suloisen silkkinen turkki. Ulla Johansson, tusen tack för den här härlig pojke ♥ Superkiitos tästä rakkauspakkauksesta ♥

12.6.2016 Gayaneh oli kategorian I paras kasvattaja (kolmesta RAG-kasvattajasta) ja G. Gaudeamus Igitur ”Onni” NOM (voitettuaan veljensä G. Helius Hilaris ”Nipan” ja 2 muuta ragdollia) Hyvinkäällä, missä ERY-SYD palkitsi vuoden kissat 2015: Gyaneh paras kasvattaja kategoriassa II, Onni ja tyttärensä G. Lilium Igitur ”Lili” jaetulla 2. parhaan aikuisen sijalla, Onni paras siitosuros, G. Juno Primas ”Juno” paras nuori, IP Shyshaman’s Moonlight ”Luna” 2. paras kastraatti ja 2. paras siitosnaaras. Palkinnot jaettiin näyttelyssä, missä myös Suomen Ragdollystävät ry. antoi meille 2 pokaalia: Juno vuoden 2015 2. paras mitted nuori, Luna 2. paras mitted kastraatti. Suorastaan järjetön määrä palkintoja. . . 🙂

.

30.4.2016 Jee, Ensimmäinen Best in Show Gayaneh!!!!!!!! G. Lobelia lunaris ”Maya” oli BIS pentu Hartolassa!!!

.

16.4.2016 Gayaneh Helius Hilaris ”Nipa” valmistui Grand International Champion –arvoon Scandinavian Winner –showssa Helsingissä

.

6.3.2016 Suomen Ragdoll-kissayhdistys ry. palkitsi vuoden 2015 parhaat ragdollit. Gayaneh hyvin edustettuna: Onni 2. paras colourpoint-uros (ykkössijan vei poikansa Pessi, GIC Gayaneh Ideo Iuxta), Luna 3. paras kastraattinaaras ja 3. paras siitosnaaras sekä em. pariskunnan tytär Lili 3. paras colourpoint-naaras!!!

2.3.2016 Uusi Lahti -lehti lähetti haastattelupyynnön… ja niin syntyi juttu ragdolleista (ks. sivu 11)

24.1.2016 Lahden näyttelyssä menestystä uudessa I-kategoriassa: Puro lauantaina BIV ja sunnuntaina NOM… yhdessä äitinsä Primin kanssa, joka vuoden tauon jälkeen kävi näyttäytymässä näyttelyareenalla, tuloksena CACS, BIV-tot, NOM ja vieläpä BIS siitosnaaras ♥ …ja Gayaneh oli paras kasvattaja!

21.11.2015 Pessi, CH G. Ideo Iuxta, valmistui GIC-titteliin Tallinnassa. Onnea! Kiitos Katri kun olet jaksanut kulkea Pessin kanssa näyttelyissä ♥

19.11.2015 Syntyi kuudes Gayaneh-ragdollpentue: VIISI vauvaa! (Vuoden 2015 kolmas pentue, jossa on viisi vauvaa.)

11.10.2015 Onni, G. Gaudeamus Igitur on ihka ensimmäinen Supreme Champion Gayaneh-kissa!!! 
SC-juhlia vietettiin Salossa, missä Onnin Prim-siskon lapset Puro ja Juno olivat ensimmäisessä näyttelyssään. Kaunis Juno-neito nominoitiin paneeliin.

22.8.2015 Kansainvälisiä meritoitumisia Tallinnassa: IC G. Helius Hilaris, IC G. Igitur Imago, IC G. Igitur Iris ja IP Shyshaman’s Moonlight. Hip hei mikä hauska matka 🙂

5.8.2015 Syntyi viides Gayaneh-ragdollpentue: VIISI vauvaa! Isä: GIC Gayaneh Gaudeamus Igitur, emo: Celestial’s Most Wanted.

27.6.2015 Pessi, CH G. Ideo Iuxta, valmistui IC-titteliin Tallinnassa. Onnea!

1.6.2015 Pitkästä aikaa syntyi Gayaneh-ragdollpentuja: VIISI vauvaa! Isä: BG*Methodius Passion for Utuinen, emo: GIC Gayaneh Gratia Illa.

24.5.2015 ERY-SYD -yhdistyksen vuoden kissa -kilpailussa kategorian II toiseksi paras kasvattaja oli Gayaneh, toiseksi paras aikuinen oli Prim (GIC Gayaneh Gratia Illa), kolmanneksi paras aikuinen ja toiseksi paras siitosuros oli Onni (GIC Gayaneh Gaudeamus Igitur).

1.2.2015 Suomen Ragdoll-kissayhdistys ry valitsi vuoden ragdolleja: Onni (G. Gaudeamus Igitur) ja Prim (G. Gratia Illa) olivat colourpoint-aikuisten ykköset, äiteensä Pii (Utuinen DashingDesign) siitosnaaraiden ykkönen – ja Luna (Shyshaman’s Moonlight) kolmonen!!! Pessi (G. Ideo Iuxta) ja Lili (G. Igitur Iris) löytyvät colourpoint nuorten listalta sijoilta 5 ja 6. Kaikista uroksista Onni oli 3. paras, kaikista naaraista Prim 2. paras. Gayaneh kipusi kasvattajien listalla peräti neljänneksi. Kuinkas tässä näin kävikään!? Kiitos kaunis yhteistyökumppaneille ja tätä sukua kehittäneille <3

25.1.2015 Mauahtava viikonloppu ja niin hauskaa mahtavassa seurassa! ”Koti”näyttelyssä Lahdessa kruunattiin tämä liikuttava pariskunta: Onni (G. Gaudeamus Igitur) oli paras siitosuros molempina päivinä ja Luna (Shyshaman’s Moonlight) paras siitosnaaras sunnuntaina. KIITOS jälleen upealle jälkikasvulle ja ihanille omistajilleen <3! Lapset Coco (G. Igitur Imago), Pessi (G. Ideo Iuxta) ja Lili (G. Igitur Iris) saivat ensimmäiset sertinsä ja sunnuntaina Pessi oli myös tuomarin paras ja Lili värin paras. Lisäksi värin ja tuomarin parhaina kunnostautuivat lauantaina Prim (G. Gratia Illa) ja Wanda (Celestial’s Most Wanted).

21.11.2014 Wanda, Celestial’s Most Wanted, saapui taloon. Kiitos Annukka Rintakumpu tästä ihanasta kehräävästä lapsosesta!

27.7.2014 Mikä historiallinen päivä: Gayaneh ihka ensimmäistä kertaa kasvattajaluokassa: kymmenestä kasvattajasta peräti toiseksi paras! Ja Onni kuudesta siitosuroksesta toiseksi paras! Siitä KIITOS kuuluu upealle jälkikasvulle ja ihanille omistajilleen <3 Hienoja arvosteluita ”very promising” -mainintoineen sateli. Sekä Pessi (Ideo Iuxta) että Pyry (Io Improvisus) olivat TP. Jälkimmäinen sai ääniäkin ja huomattavasti huomiota tuomareilta. Spesiaalijuttunamme oli tiettävästi Suomen ensimmäinen ruskeatabby colourpoint ragdollien VP-kilpailu: Onni (Gaudeamus Igitur) voitti Lili-tyttärensä (Igitur Iris) ja Coco-poikansa (Igitur Imago), joka kuulemma kuitenkin on iskäänsäkin lupaavampi… igitur imago = siksi kopio 🙂

24.4.2014 Pennut kävivät eläinlääkäriasemalla (sulattamassa kaikkien paikalla olijoiden sydämet 🙂 ja saivat ensimmäisen rokotuksensa, jonka pistämistä nuo eivät näyttäneet edes huomaavan. Terveystarkastuksessa kaikilla kaikki kunnossa: silmät, korvat, suu, vatsa… sydän- ja keuhkoäänet. Niin reippaita pikkukissoja kaikki!

20.4.2014 Pennut ovat saaneet viralliset, rekisterikirjaan merkittävät nimet. Katso sivu ”pentuja”.

30.3.2014 Pennut kasvavat kuin pienet eläimet 🙂 Kiinteä ruoka maistuu ja hiekkalaatikonkin tarkoitus on jo tullut selväksi.

22.3.2014 Suomen ragdoll-kissayhdistys jakoi palkintoja: Prim on vuoden 2013 paras colourpoint naaras, Onni vuoden 2013 toiseksi paras colourpoint uros ja kolmanneksi paras colourpoint pentu.

26.1.2014 Näyttely kotikaupungissa: eihän sieltä voi jäädä pois! Pii ja 4 lastaan komeana rivinä hurmaamassa kansaa 🙂 Aatu (G. Heia Habilis) ja Nipa (G. Helius Hilaris) sattuivat samaan TP-valintaan (olihan siellä muitakin). Kappas vaan, Nipa voitti. Paneeliin joutui myös isosisko Prim (G. Gratia Illa).

16.11.2013 Onni (G. Gaudeamus Igitur) ja Prim (G. Gratia Illa) valmistuivat International Champion arvoon Tallinnassa.

11.11.2013 Sienitutkimukset osoittautuivat negatiivisiksi. Eläindiagnostiikkaan erikoistunut yritys Movet Oy tutki 14 ja 21 päivän viljelyissä Microsporum canis, M. gypseum ja Trichophyton mentagrophytes -dermatofyytit eli -ihosienet.

26.8.2013 Nipa (G. Helius Hilaris) edusti hienosti paitsi itseään myös isäänsä Anttia (SC Maplehill’s Rely on Shaman) näyttelyssä Kirkkonummella.

26.8.2013 Nipa (G. Helius Hilaris), Onni (G. Gaudeamus Igitur) ja Prim (G. Gratia Illa) osallistuivat ragdollien erikoisnäyttelyyn Tampereella. Sekä Onni että Prim olivat yleisön suosikkeja ja Onnilla oli kunnia olla ainoana raitapaita-ragdollina myös paneelissa, missä Steven Jones antoi hälle äänen.

26.8.2013 Luna eli Shyshaman’s Moonlight tuli taloon.

13.8.2013 Pennuista viimeisenä Nipa (G. Helius Hilaris) muutti uuteen kotiinsa vain parin korttelin päähän.

11.8.2013 Kaksi pentua lähti samana päivänä: ensin Aatu (G. Heia Habilis) 3 km päähän Lahden Asemantaustaan, sitten Simba (G. Hic Halitus) 300 km päähän Kuopioon.

11.8.2013 Pennut täyttivät eilen 12 viikkoa ja tänään Hilla (G. Herbula Hiemalis) jo lähti uuteen kotiinsa Helsinkiin.

11.8.2013 Pii sai toisen pentueensa: 4 tervettä pentua, joiden isä on Antti, SC Maplehill’s Rely on Shaman.

2.3.2013 Kasvattimme Onni, Gayaneh Gaudeamus Igitur ja Prim, Gayaneh Gratia Illa, kävivät ensimmäisessä näyttelyssään! Kovien kehujen saattelemana Onni tuloksella EX1 ja Prim tuloksella EX1 BIV-tot NOM.

17.2.2013 Viimeisenä syntynyt naaraspentu Rue (G. Gemma Nostra) muutti uuteen kotiinsa Sipooseen.

20.11.2012 Pii sai kolme tervettä ragdollpentua.

4.10.2012 Pii selvästikin odottaa pentuja!

3.8.2012 Pii valmistui Tallinnassa International Championiksi!

29.7.2012 Pöpö valmistui Supreme Premioriksi!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *